Christal 2e op Groot Vlaardings Kinderdictee

Vincent VerkuilNieuwsberichten

Gistermiddag zijn twee leerlingen uit groep 8 opgehaald door een heuse limousine voor het Groot Vlaardings Kinderdictee. Deze bolide reed daarna een rondje langs de andere Vlaardingse scholen om ook andere deelnemers op te halen en af te zetten bij de Stadsgehoorzaal. De Rotaryclub Vlaardingen organiseert dit geweldige festijn voor de tweede keer op rij. Afgelopen maand hebben juf Elseline en meester Julian een moeilijk dictee afgenomen in groep 7/8. De 2 leerlingen die dit het beste hebben gemaakt mogen onze school vertegenwoordigen.

De winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs van het Groot Vlaardings Kinderdictee mogen een geldbedrag besteden aan een goed doel naar eigen keuze. Stichting Voorvechter zou de gelukkige als 1 van de Christalkinderen zou winnen.

De geldprijzen worden beschikbaar gesteld door Rotaryclub Vlaardingen en lokale sponsors en donateurs.
En we hebben een winnaar! Hanna Oosterman heeft namens Het Christal de tweede prijs gewonnen. Complimenten voor deze topper! We zijn met z’n allen supertrots.

Ze heeft op een vreselijk moeilijk dictee slechts 7 foutjes gemaakt en heeft hiermee 250,- euro binnen gesleept voor Stichting Voorvechter.

Doel van deze stichting is om projecten te ondersteunen voor instellingen in de medische wereld welke m.n. gericht zijn op onderzoek naar kanker. Dit laatste willen ze op een zo basale wijze doen, door niet het geld in onderzoek te steken maar bijvoorbeeld in inrichting e/o materiaal.
Dit is namelijk transparant, tastbaar en verifieerbaar zodat het voor een ieder inzichtelijk is waar binnengekomen geld aan wordt besteed. Het motto van de stichting is “je belangeloos inzetten voor een ander.” https://www.voorvechter.nl/