Het Christal deed mee aan het Groot Vlaardings dictee!

Vincent VerkuilNieuwsberichten

Gisteravond heeft een team van personeelsleden, ouders en sympathisanten van Het Christal meegedaan met het Groot Vlaardings Dictee in de Stadsgehoorzaal van Vlaardingen.

Het was leuk om als teamleden en ouders eens zelf in de ‘schoolbanken’ te zitten en te ervaren hoe het is om een moeilijk dictee te maken. Daardoor kunnen we ons weer eens goed verplaatsen in de kinderen die dagelijks aan ons toevertrouwd worden, want moeilijk was het! Woorden als au sérieux, chroniqueurs, dégénéré, debarkeerden, besognes, en masse, bagatelliseerden en manoeuvre passeerden de revue.

Behalve onze liefde voor taal was een ander doel om mee te doen natuurlijk het steunen van het goede doel. Ook dit jaar een mooi doel, want wat voor ons zo vanzelfsprekend lijkt is dat voor vele mensen in Cambodja kennelijk niet, namelijk schoon drinkwater. De totale opbrengst voor dit doel was 7500,- maar er is een toezegging gedaan dat dit bedrag verdubbeld gaat worden!

Het past heel goed bij de uitgangspunten van onze school dat deze avond niet alleen een leuk avondje uit was, maar ook vormgeeft aan naastenliefde. Want wat we met alle lessen die we op school geven uiteindelijk beogen is dat het kinderen o.a. vormt tot mensen met een warm hart voor de medemens en zo deel kunnen nemen aan onze samenleving. Dat ze niet zeggen, wat kan de maatschappij doen voor mij, maar wat ik doen voor de maatschappij?

We weten niet op welke plek we zijn geëindigd, maar gelukkig gingen we er niet alleen heen voor de winst. Ten slotte leer je meer van je fouten dan van je successen en dat is waar het op een school toch om draait?

Team Het Christal in het Stadsgehoorzaal