Groep 3/4 krijgt eerste dansles

Vincent VerkuilNieuwsberichten

Gisteren heeft groep 3/4 de eerste dansles van dit cursusjaar gekregen van een echte vakdocent. Het is de eerste les in een serie van de Vlaardingse Kunstschatten. Dit is een cultuuronderwijsprogramma van Kade40 waar alle kinderen op het Christal van mogen meegenieten. Vlaardingse schatten staat voor: kinderen kennis laten maken met kunst en cultuur én ze hun eigen creatief talent laten ontdekken en ontwikkelen. In de ene groep maken ze kennis met dans en in de andere met fotografie, muziek of bijvoorbeeld drama.

Wat doet groep 3/4 dan met dans?
Kinderen verkennen de expressieve en communicatieve mogelijkheden van beweging (dans). In lessen dansexpressie verbeelden de kinderen ideeën en ervaringen, gevoelens en gebeurtenissen in eigen dans. Al dansend leren kinderen de uitdrukkingskracht van hun bewegingen te vergroten door op zoek te gaan naar de verschillende bewegingsmogelijkheden van hun lichaam. Kinderen oefenen hun cognitieve en motorische vaardigheden en coördinatie en verbeteren hun houding en conditie.

Dans is erg belangrijk voor de sociale ontwikkeling: kinderen leren contact te maken en samen te werken. Dans bevordert inzicht in het gebruik van de ruimte, de ruimtelijke oriëntatie, het ritmegevoel en de muzikaliteit. Dansen is nooit stilstaan, in beweging komen, de creativiteit ontwikkelen. Dansen is plezier, maar ook discipline en bewustwording van wat je met dans kunt overbrengen, al dan niet voor publiek.