Het Christal straalt!

Vincent VerkuilNieuwsberichten

Vandaag hebben de kinderen onder grote belangstelling van ouders en grootouders zich van hun beste kant laten zien op de talentenmarkt. Alle kinderen, van groep 1 t/m 8, hebben op de één of andere manier iets laten zien van één van hun talenten. We zijn begonnen met een centraal programma in de hal met diverse optredens zoals een dans, een gedicht, een eigen geschreven verhaal, een presentatie, een judogevecht en een heuse band! Het bleek voor de allerkleinsten, ondanks de enthousiaste aanmoediging, wel heel erg spannend om voor zo’n groot publiek te zingen of muziek te maken. Gelukkig was dit helemaal niet erg, want ook de spanning mag er gerust zijn.

Na dit centrale gedeelte was er in elk klaslokaal, in het speellokaal en op het plein iets te zien, te doen, te kopen, te ruiken, te proeven en te ervaren.

De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben op deze middag met behulp van hun talent ook nog eens geld ingezameld voor een goed doel (Open Doors). Ze hebben hiervoor een klein startkapitaal gekregen om te investeren in hun mini-onderneming. De kinderen zijn hier enthousiast mee aan het werk gegaan de afgelopen periode. Sommigen hebben sieraden gemaakt, anderen hebben in de keuken gestaan om zo vandaag veel te kunnen verkopen op deze talentenmarkt. En dat is gelukt, want alle kinderen waren aan het einde van de middag helemaal los. Alle tekeningen verkocht, de pan met nasi helemaal op, de popcorn was verdwenen in verschillende buiken, de boekenleggers uitverkocht en zelfs besteld, nagels gelakt, verhalen voorgelezen en er is zelfs judoles gegeven. Wat de kinderen met al hun harde werk precies hebben opgehaald voor het goede doel, dat wordt volgende week bekend gemaakt…

Het goede doel is trouwens gekozen door de kinderen zelf. De leerlingraad heeft een voorselectie gemaakt van een aantal goede doelen en dit gepresenteerd in de klassen. De kinderen mochten stemmen voor welk goed doel zij zouden willen gaan en hier is de stichting Open Doors uitgekomen. Zij staan op de bres voor vervolgde christenen wereldwijd.

Het was al met al een zeer geslaagde middag waarbij ieder kind iets moois kon delen, misschien wel zijn eigen talent ontdekt heeft en waardoor we onder de indruk zijn geraakt van de variatie aan gaven die God rijkelijk uitdeelt. Ook hopen we bij de oudere kinderen het ondernemerschap wakker te hebben geschud om zo een bijdrage te leren leveren aan een betere wereld.