Het Christal zingt, bidt, eet en deelt.

Vincent VerkuilNieuwsberichten

Donderdagavond 20 december hebben alle kinderen en ouders plus een aantal buurtgenoten het kerstfeest met elkaar gevierd in onze basisschool. Een aantal leerkrachten en ouders heeft het feest goed voorbereid en de hal omgetoverd tot een sfeervolle dinerzaal.

Behalve dat de ouders en kinderen zelf eten hebben klaargemaakt hebben ze ook eten meegenomen voor de ‘shop’ van de Spring Foundation in Vlaardingen. Dit is een netwerkclub die tot doel heeft om de sociale armoede in Vlaardingen te bestrijden. Dat doen ze door het organiseren van allerlei activiteiten en projecten. Maar ze hebben ook een ‘shop’ waarin bekende mensen van de stichting zo nu en dan kunnen komen om extra steun in de vorm van bijvoorbeeld wat eten. In de aanloop naar kerst is door de stichting aangegeven dat de shop leeg raakte en hulp geboden was! Dat laat Het Christal zich geen twee keer gezeggen en heeft meteen de hulp ingeschakeld van hun oudergemeenschap. Behalve goed gevulde tafels stonden er ook een tiental boodschappentassen en kratten klaar om gevuld te worden en dat is gelukt!

Op het plein werden de ouders en kinderen letterlijk warm onthaald door een aantal vuurkorven en kinderen van groep 7/8. Eenmaal binnen klonk de muziek van kerstliederen, gespeeld door een kind op viool. In de centrale hal stonden de gedekte tafels klaar en werd muziek gemaakt op de piano, fluit en gitaar. Een aantal buurtgenoten die op de uitnodiging was ingegaan stond spontaan “komt allen tezamen” te zingen bij de piano.

Na de opening van de directeur waarin hij stil stond bij de waarde van de geboorte van Jezus en een dankgebed uitsprak zongen alle aanwezigen “Stille nacht” en het nieuwe lied “Goed nieuws” en daarna kon de maaltijd beginnen. Ouders hadden ook zelf allerlei lekkernijen klaargemaakt, er was genoeg voor iedereen.

Toen de maaltijd tot een einde liep konden de kinderen kiezen of ze een spel gingen doen in het speellokaal, een potje gingen schaken, een kleurplaat wilden maken of gewoon lekker een film kijken op het digibord. De ouders stonden nog even gezellig na te praten met een bakje koffie of warme chocolademelk.

Een manier van feest vieren wat echt bij Het Christal past. De school als een community waar we Zijn liefde delen.