Jaaropening en onthulling jaarthema

Vincent VerkuilNieuwsberichten

Vanavond hebben we met kinderen en ouders van onze school het jaar geopend. Meester Vincent heeft het nieuwe jaarthema ingeluid: ‘Ga je mee op reis?’

Eerst vertelde hij dat hij binnenkort ook zelf op reis gaat naar zijn zus in Australië. Hij had z’n koffer maar vast gepakt…
De kinderen mochten raden wat hij mee zou nemen. Ze noemden al snel dingen als luchtige kleding, geld en een fototoestel. Maar er kwamen nog allerhande andere artikelen uit de koffer zoals een verrekijker, een snorkelset, zonnebril en een Bijbel.

Maar wat heeft dit nu met school te maken? Een schooljaar is eigenlijk ook een soort reis. Wat zullen we meenemen op deze reis? Eerst werden wat praktische dingen genoemd, maar later werd genoemd dat we God mee op deze reis nemen! Dat was nu eigenlijk precies de reden dat we vanavond bij elkaar waren. We hebben onze hemelse Vader nodig en hebben in gebed gevraagd of Hij met ons mee wil gaan! Toen hebben we nagedacht welke dingen we beter niet mee kunnen nemen. “De zwembroek kunnen we wel thuislaten”, zei een kind. Een volgend kind zei: “boosheid”. Inderdaad, boosheid, pesten en bijvoorbeeld jaloezie laten we lekker thuis en de vruchten van de Geest (vorig jaarthema) nemen we lekker mee.

Behalve dat we het schooljaar als een reis kunnen zien, is Jezus volgen ook een reis. En daar gaan we met elkaar het hele jaar over nadenken. We krijgen in de maandsluitingen antwoord op deze vragen:
– Waarom gaan we op reis?
– Met wie op reis?
– Wie is onze reisleider?
– Hoe weten we de weg?
– Wie betaalt onze reis?
– Wat heb je nodig?
– Waar gaan we naartoe op reis?

We hebben daarna het lied “God van Licht” met elkaar gezongen onder begeleiding van de muzikale meesters, want daarin zongen we ook: “In uw liefde, reist U mee”

Na de opening hebben de kinderen hun nieuwe plek in de klas aan hun ouders laten zien en was er onder het genot van een kopje koffie een gezellig samenzijn.