Kerst vieren in de open lucht

Vincent VerkuilNieuwsberichten

Alle kinderen van Het Christal hebben gisteravond samen met hun ouders, opa’s, oma’s en buurtgenoten het feest van het licht gevierd op het plein van de school.

Met het knisperend geluid van brandend hout in de vuurkorven op de achtergrond werden prachtige kerstliederen gezongen. Een aantal kinderen las een zelf gemaakt gedicht voor en de meester vertelde een hartverwarmend verhaal over vadertje Panov. De oude schoenmaker dacht Jezus te ontmoeten, maar ontmoette slechts de straatveger en een jonge hulpbehoevende moeder. Hij bood ze wat warmte en liefde aan, maar was teleurgesteld dat hij Jezus niet had gezien. Of toch… “Ik was hongerig en jij gaf Mij te eten. Toen Ik dorst had bood je Mij je beker aan. En wat je ooit gedaan hebt aan de minste van Mijn broeders, zegt Jezus dat heb jij aan Mij gedaan”.

Actie Kerstgroet

De kinderen hebben ook aan de ander gedacht. De afgelopen weken is er geld opgehaald voor Stichting Actie Kerstgroet. Het geld dat opgehaald is, wordt gebruikt om in Oekraïne voedselpakketten uit te delen aan de allerarmsten. Tijdens de viering is de cheque overhandigd. Inmiddels is er nog wat extra geld binnengedruppeld en staat het bedrag op 1508,80! Daarmee kunnen 86 volle boodschappentassen klaargemaakt worden. Ere zij God!

Na afloop heeft iedereen nog kunnen genieten van een warme kop chocolademelk en een broodje knakworst en niet te vergeten elkaars gezelschap. Wij wensen iedereen warme, liefdevolle en fijne feestdagen toe.